Servidor casolà

El servidor casolà que substitueix el venerable Zino ja està muntat, més o menys com comentava:

  • Processador i3.
  • 2 discos 2,7 TB (per mi 1 TB és la quarantena potència de 2, no la dotzena potència de 10 com fan servir els fabricants de discos).
  • 1 “disc” M.2 per al sistema operatiu.

Hi instaŀlo FreeBSD 11.1. Munto ZFS tant per al sistema operatiu com per als discos (que deixo en mirall). Per al sistema operatiu em fio del procés guiat d’instaŀlació, m’ho fa prou bé. Pel mirall vaig més a poc a poc, tot i que m’he documentat força.

El disc de l’anterior ordinador funciona bé, això m’estalvia feina en la recuperació de dades. També tenia força ben documentada la configuració de diferents serveis (samba, sobretot), amb això vaig bastant de pressa.

Tres errors amb què puc conviure, però que miraré d’esmenar:

  • He comprat una caixa massa gran. Hauria d’haver demanat a la botiga que me l’ensenyessin en comptes de comprar per foto de catàleg.
  • Tinc 95 GB no usats en les particions del mirall. Primer vaig pensar a ampliar-les, però potser ja em va bé tenir aquest espai no particionat. Al cap i a la fi, si mai em falten 95 GB hauré de pensar ja a buscar altres discos.
  • Al revés, la partició del sistema operatiu és massa gran (250 GB), amb una tercera part hauria fet.

Alguns d’aquests errors no els hauria comès (o els hauria arreglat refent la feina) si hagués tingut uns dies més relaxats, però hi ha qüestions laborals d’aquestes darreres setmanes que em prenen força energies i temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.