Software - Links Palm OS

Des de l'agost de 2000 tinc una Palm Vx. Abans havia fet servir agendes electròniques amb teclat, però no vaig aconseguir mai habituar-m'hi. La Palm -i també els Pocket PC- son una altra cosa: interfície d'usuari senzilla, i pensada bàsicament per servir d'agenda.

Aquests dispositus tenen una multitud de programes (comercials, shareware i gratuïts) disponibles. A continuació descric alguns dels que trobo més útils i que faig servir habitualment.

Datebk5

Tot i que l'agenda de la Palm és extraordinàriament pràctica, el millor complement per a la mateixa és Datebk5 (http://www.pimlicosoftware.com), ja que sense perdre la compatibilitat afegeix noves vistes (setmanal, etc.), la possibilitat de partir la pantalla (la meitat superior amb adreces o tasques, la meitat inferior agenda) així com petits detalls (com la possibilitat d'associar icones als esdeveniments o tasques, etc.). El programa queda associat al mateix botó que l'aqenda de la Palm.

QuickOffice

QuickOffice (http://www.cesinc.com) està compost per un full de càlcul i un processador de textos, junt amb un "conduit" que permet sincronitzar, exportar i importar documents des d'Excel i Word respectivament.

El resultat no és perfecte, però és molt millor que res. Hi ha productes similars més coneguts (Documents to Go, per exemple, que és subministrat de sèrie amb les noves palm de gamma alta) però vaig provar aquest primer i cobreix les meves necessitats..

ExpenzPro i HourzPro

Aquest parell de programes permeten el control de les despeses (ExpenzPro) i del teu temps (HourzPro). Els podeu trobar a http://www.zoskware.com. El primer el faig servir per a controlar les despeses de butxaca, i el segon m'és molt útil a la feina, per recordar a quins projectes he dedicat el temps.

El programa inclou un mòdul per a exportació ("conduit"), que permet obtenir (format .csv i algun altre) mini-informes que poden ser processats per altres programes. Importo l'informe de despeses a Quicken després de trasformar-lo al format .qif. Els informes de temps els faré servir algun dia per informar automàticament el sistema corporatiu de l'empresa (ara ho faig a mà).