Software - Propi

Una de les activitats relacionades amb la meva feina és la programació. A nivell particular abordo, de tant en tant, problemes pels quals no trobo una solució efectiva en altres bandes o bé que em suposen un repte o entreteniment especial.

number.dll

Aquesta dll és una utilitat per al REXX d'OS/2 que expressa en lletres qualsevol xifra (unsigned long, si no recordo malament), en català, castellà i anglès, tant en masculí com en femení (atributs que en anglès no tenen sentit).

Lamentablement no puc donar suport a aquesta dll perquè en aquests moments no tinc OS/2 instal·lat. Durant una temporada em divertia instal·lar diversos sistemes operatius, modificar configuracions, etc. però actualment ja no. L'ordinador ha deixat de ser un entreteniment en sí per passar a ser una eina.

Heus ací la dll i la documentació i exemples d'ús: number121.zip (19KB).

package NumberToText

L'algorisme anterior l'he passat a java, en forma de package que incorpora tres classes (dues excepcions i una que és la que fa veritablement la feina).

Heus ací el fitxer que conté el package i la documentació: numtex111.zip (7KB).

Quadern bitàcora viatges

Això és només un projecte, encara no he pensat a fons quines funcionalitats vull. Penso a fer una aplicació per a Palm que permeti, en el context d'un viatge, registrar diversos esdeveniments i stuacions:

Agenda personal

Es tracta d'una base de dades en Microsoft Access que serveix com a agenda personal, amb la particularitat que poden imprimir-se els telèfons per formar uan llibreta de sobretaula. El seu origen és una històrica necessitat familiar. És un desenvolupament molt simple: 1 taula, 3 formularis, 1 informe.

La proporciono tal com està: interfície d'usuari en català, sense instruccions, etc. La podeu fer servir lliure i gratuïtament. No ofereixo cap garantia sobre el seu correcte funcionament, ni compromís d'evolució futura.

Descàrrega del fitxer: agenda_0112.zip. (42 KB)

Base de dades de fotografies

Un altre desenvolupament sota Acces, per al registre de les fotografies. Durant una èppoca l'he tingut amb MySQL com a base de dades, però torna a estar sota Access, i fucniona prou bé. Actualment tinc arxivades 1.500 fotografies, i el rendiment és bo.

Per cada fotografia es registren les següents dades:

Hi ha les següents funcionalitats:

Hi ha força feina a fer i a mitges: optimització i increment de les capacitats de cerca.

Proporciono la base de dades tal i com està: interfície en català, sense instruccions. Podeu fer-la servir lliurei gratuitament, però no podeu comercialitzar-la. No s'ofereix cap garantia sobre el seu correcte funcionament. Sense instruccions pot ser dur fer-la servir, però no tinc temps per a escriure-les.

Descàrrega del fitxer: fotos_0112.zip. (118 KB)