Paul Auster: Brooklyn Follies

Paul Auster: Brooklyn Follies
Henry Holt and Company, LLC
ISBN: 0-8050-7714-6
Valoració: 3

Nathan Glass és un home jubilat, amb una situació personal ben poc confortable: amb un càncer estabilitzat, divorciat i mig barallat amb la filla, es troba pràcticament sol al món i decideix instaŀlar-se a Brooklyn per passar-hi els darrers dies de la vida.

Idea una sèrie de rutines i d’entreteniments per no caure en la desídia. Un dia, però, troba en Tom, un nebot de qui feia temps que no sabia res, treballant en una llibreria. A partir d’aquí s’encadenen una sèrie d’esdeveniments inesperats que tenen com a protagonistes aquests dos homes i també l’amo de l’establiment on treballa en Tom.

M’he endut certa decepció amb el llibre. L’obra és una mica complexa, i no se n’acaba de sortir del tot. No em convenç com queda tot plegat, no és l’Auster d’altres obres (vaig llegir en algun lloc arran d’una de les noveŀles anteriors que Auster s’està “estovant”). Hi ha els habituals cops d’efecte, amb prou fets inesperats, però el resultat final és massa ideal. Possiblement és fet expressament a causa del que explica a la darrera pàgina del llibre, però no m’ho esperava pas. És clar que, qui sóc jo per dir amb quines intencions s’ha d’escriure un llibre!

En definitiva, recomanable però una mica més fluix del que és habitual en l’autor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.