Senyalització carreteres

Avui he patit els problemes de la denunciada deficient senyalització de les carreteres. Havia d’anar fins a Capellades, a l’Anoia. Cal deixar l’autovia a la sortida 559, retolada com a Igualada Sud / Vilafranca del Penedès. No em pregunteu per què m’esperava trobar un rètol que digués Capellades, i com que no hi és m’he passat la sortida de llarg.

A partir d’aquí em pregunto quin criteri fa servir la Dirección General de Tráfico per a retolar les sortides de les carreteres. És que creuen que tothom va amb GPS? Que tothom té els mapes al cap? Que ningú es despista? Massa sovint no hi ha referències clares de les poblacions properes a les sortides. Per què no ho pensen com “cap a quines poblacions (fins a 20 o 30 quilómetres a banda i banda més les poblacions importants una mica més llunyanes) té sentit anar des d’aquesta sortida”?

No crec pas que les administracions ens hagin de resoldre tots els problemes, ja assumeixo que m’havia d’haver mirat bé l’itinerari abans de sortir de casa. Però les carreteres costen un dineral, i la qualitat percebuda pel ciutadà creixeria moltíssim si la senyalització fos millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.