Seguiment resultats electorals

Acabo de carregar la pàgina dels resultats provisionals, amb Opera, automatitzant la recàrrega cada minut.

A les 20:20 hi ha escrutat els volts corresponents a 616 censats, i ja hi ha com a mínim una mesa de cada província, atès que estan repartits tots els escons. Òbviament no és pas significatiu, es tracta de poc més d’una deumiŀlèsima de l’electorat (0,01%).

A un quart tocat de 10 el conseller de governació, Xavier Sabaté, fa una roda de premsa al Parlament. Mentre el parla sembla que s’aturi l’actualització de l’escrutini. Per què compareix per explicar el resultat amb el 53,53% escrutat? Amb uns resultats consultables en directe, un escrutini que avança vertiginosament, i del qual informen puntualment els mitjans de comunicació, la roda de premsa no té ni cap ni peus. I si per fer-ho ens deixa sense actualització de dades, és lamentable. Cal revisar l’escenificació dels processos!

Un altre exemple: el mostratge de CiU, que es fa públic a dos quarts i mig de 10 tampoc és notícia. Mentre parla Duran i Lleida l’escrutini real és ja del 86%.

2 pensaments a “Seguiment resultats electorals”

  1. L’únic sentit de la roda de premsa és donar una visió institucional dels resultats i, a més, servir de referència per aquelles persones que no poden consultar els resultats constantment.

    L’escrutini de CiU era molt fiable (les 100 primeres butlletes de tots els col·legis), però va arribar molt tard, certament

    De totes formes, les nits electorals ja no són el que eren…

  2. El ritme de l’escrutini va ser molt ràpid, el dispositiu amb PDA per a transmetre les dades sembla que ha estat molt efectiu. Tota l’escenificació de les nits electorals s’hi haurà d’adaptar: havien de fer la roda de premsa quan el resultat hagués estat definitiu.

    La primera vegada que vaig sentir parlar d’una mostra semblant a aquesta de CiU (100 primeres paperetes de taules seleccionades) va ser en les eleccions del 1982 que va guanyar el PSOE per majoria absoluta. Va donar el resultat el mateix Alfonso Guerra. Em sembla que no s’havia fet mai abans a Espanya (tampoc hi havia hagut gaire eleccions!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.