Ian McEwan: Dissabte

Ian McEwan: Dissabte (Traducció de Dolors Udina)
Editorial Empúries – coŀlecció “la butxaca”
ISBN 978-84-96863-05-3
Valoració:3

Un neurocirurgià londinenc de quaranta anys llargs es desperta i, en mirar per la finestra, veu passar un avió en flames. És el primer esdeveniment atípic d’un dissabte singular de febrer del 2003, en el moment en què mig Europa es manifesta contra la més que probable invasió d’Irak.

Durant tot el dia, en què ha previst jugar un partit d’esquaix amb un company de feina, visitar la seva mare i fer un sopar familiar, es succeeixen diversos fets que li faran trontollar alguns dels principis que, al principi del dia, creia immutables.

El llibre narra amb una minuciositat gairebé exasperant les activitats de tot el dia, i també els perquès de les mateixes: a través del fil conductor d’aquestes 24 hores ens assabentem de qui és, d’on ve, com va conèixer la seva dona, per què els seus fills són com són.

M’ha costat entrar-hi, he hagut de començar el llibre dues vegades, i algun fragment m’ha cansat (com el relat del partit d’esquaix, o alguns detalls mèdics que no he entès). Però globalment m’ha agradat.

Un pensament a “Ian McEwan: Dissabte”

  1. Un llibre interessant que no deixa indiferent. Tant pot ser que agradi molt com que es torni tediós. És un hàbil exercici de descripció fins al mínim detall activitats com un partit d’squash com una intervenció quirúrgica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.