Nicolás Valle: Ubuntu, estimada terra africana

Nicolás Valle: Ubuntu, estimada terra africana
Edicions Proa
ISBN: 978-84-8437-093-2
Valoració:4
Destaco: L’organització Save the Children ha arribat a dir, sense compassió, que aquells que prenem xocolata o cafè estem bevent sang, la sang de nens obligats a carregar sacs de cacau tan pesants que laceren els músculs.

Nicolás Valle és un periodista d’informació internacional, seduït i captivat pel continent africà. En aquest llibre explica diversos viatges que ha fet per aquesta terra, que combina molt hàbilment amb grans pinzellades de la història: des de la descoberta per part dels europeus, l’esclavatge i els processos de descolonització, fins a les guerres civils del darrer quart del segle XX, i algunes vivències personals.

L’autor explica amb detall les matances entre hutus i tutsis a Rwanda, que segons conta va ser miŀlimètricament calculada pels hutus radicals. També coneixerem la història recent d’Angola -un país de grans riqueses naturals-, l’origen dels boers, els processos de descolonització de diversos països, i petites pinzellades de Moçambic, Namíbia, per citar només alguns dels països que ha visitat. I no s’oblida, és clar, dels drames de la SIDA o la malària.

El llibre és dur, amb explicacions de patiments importants a causa de les guerres, però també conté esperança, dipositada sobretot en un jovent que miri endavant i no es planyi de l’injust passat amb què han carregat les generacions anteriors.

Un pensament a “Nicolás Valle: Ubuntu, estimada terra africana”

  1. Aquest, segons el meu parer, és un llibre útil per al món! M’encanta, penso que explica d’una forma amena i senzilla allò que a tots ens caldria saber per fer desaparèixer les desigualtats ente països. Crec que exposa els fets històrics que expliquen la situació actual del món d’una manera que fa reflexionar i alhora divertir. M’i·lusiona pensar que hi ha persones viatjant i vivint pel món capaces de realitzar tasques tant encertades com aquesta. Em ve de gust de felicitar en Nicolás i donar-li gràcies pel seu treball diari (es nota la seva intel·ligència, sensibilitat i que ha reflexionat molt)i en especial per haver-nos explicat els seus coneixements i experiències amb aquest llibre tant ben fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.