Nicolás Valle: Ubuntu, estimada terra africana

Nicolás Valle: Ubuntu, estimada terra africana
Edicions Proa
ISBN: 978-84-8437-093-2
Valoració:4
Destaco: L’organització Save the Children ha arribat a dir, sense compassió, que aquells que prenem xocolata o cafè estem bevent sang, la sang de nens obligats a carregar sacs de cacau tan pesants que laceren els músculs.

Nicolás Valle és un periodista d’informació internacional, seduït i captivat pel continent africà. En aquest llibre explica diversos viatges que ha fet per aquesta terra, que combina molt hàbilment amb grans pinzellades de la història: des de la descoberta per part dels europeus, l’esclavatge i els processos de descolonització, fins a les guerres civils del darrer quart del segle XX, i algunes vivències personals.

L’autor explica amb detall les matances entre hutus i tutsis a Rwanda, que segons conta va ser miŀlimètricament calculada pels hutus radicals. També coneixerem la història recent d’Angola -un país de grans riqueses naturals-, l’origen dels boers, els processos de descolonització de diversos països, i petites pinzellades de Moçambic, Namíbia, per citar només alguns dels països que ha visitat. I no s’oblida, és clar, dels drames de la SIDA o la malària.

El llibre és dur, amb explicacions de patiments importants a causa de les guerres, però també conté esperança, dipositada sobretot en un jovent que miri endavant i no es planyi de l’injust passat amb què han carregat les generacions anteriors.

Un pensament a “Nicolás Valle: Ubuntu, estimada terra africana”

  1. Aquest, segons el meu parer, és un llibre útil per al món! M’encanta, penso que explica d’una forma amena i senzilla allò que a tots ens caldria saber per fer desaparèixer les desigualtats ente països. Crec que exposa els fets històrics que expliquen la situació actual del món d’una manera que fa reflexionar i alhora divertir. M’i·lusiona pensar que hi ha persones viatjant i vivint pel món capaces de realitzar tasques tant encertades com aquesta. Em ve de gust de felicitar en Nicolás i donar-li gràcies pel seu treball diari (es nota la seva intel·ligència, sensibilitat i que ha reflexionat molt)i en especial per haver-nos explicat els seus coneixements i experiències amb aquest llibre tant ben fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.