Julià de Jòdar: L’àngel de la segona mort

Julià de Jòdar: L’àngel de la segona mort
Quaderns Crema
ISBN: 84-7727-185-2
Valoració:3

Aquesta noveŀla és el primer volum de la trilogia L’atzar i les ombres. Està ambientada a un barri obrer de Badalona, als anys cinquanta. A partir de la desgraciada mort d’Àngel Cucharicas, l’autor desgrana un complet entramat de personatges de diferents registres socials, procedències (primeres fornades d’immigants) i ideologies (pro i anti règim franquista).

És una noveŀla complexa, amb importants rerefons psicològics i ideològics; la prosa densa en metàfores, descripcions; hi ha diversos salts en el temps, i els mateixos fets són explicats des del punt de vista de diferents personatges.

Haig de confessar que la lectura se m’ha allargat. He pres i deixat el llibre un parell de vegades (més ben dit, han estat parèntesis d’uns dies), la qual cosa no ajuda a seguir el fil i estructura de l’obra. Atès que tinc els altres dos volums de la trilogia pendents, al final decidiré si catalogo el llibre com a “a rellegir”.

Un pensament a “Julià de Jòdar: L’àngel de la segona mort”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.