Xavier Roig: La dictadura de la incompetència

Xavier Roig: La dictadura de la incompetència
La Campana
ISBN: 978-84-96735-06-4
Valoració: 3

Assaig sobre la situació econòmica, política i social de Catalunya i Espanya en aquest globalitzat segle XXI.

La tesi de l’autor és clara: els nostres polítics són bàsicament mediocres, les administracions públiques estan sobredimensionades i actuen de forma defensiva, essencialment amb l’objectiu de no perdre l’statu quo obtingut, i els ciutadans ens estem acostumant que ens resolguin tots els problemes perquè “hi tenim dret”.

En conseqüència, una societat d’individus sense iniciativa, sense capacitat d’espavilar-se. I en un entorn especialment canviant, amb la progressiva competència dels països emergents (atès que la globalització és un fenomen imparable -que l’autor defensa fermament), té un futur poc engrescador.

No tinc ni dades ni coneixements per opinar a fons sobre aquestes qüestions. Comparteixo amb l’autor la idea que  hem “dimitit” una mica de les nostres responsabilitats individuals, delegant-les en les administracions; tampoc costa coincidir amb ineficiència a l’atenció al ciutadà per part de les administracions públiques. Però en la defensa de les societats d’actitud més liberal no acaba d’explicar exactament què hem de fer per evitar que es continuïn produint escàndols i males pràctiques financeres com les que, en aquests moments, ens estan portant tants problemes: precisament s’ha demostrat que les administracions (de molts països, de tradicions molt diferents) són necessàries per regular i per fer complir les regulacions!

És un xic provocador en alguns moments, però això és bo per a rumiar una mica sobre els problemes, val la pena donar-hi un cop d’ull.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.