Paul Preston: La Guerra Civil espanyola

Paul Preston: La Guerra Civil espanyola (A Concise History of the Spanish Civil War)
Traducció de Jordi Ainaud
Editorial Base
ISBN: 978-84-85031-61-0
Valoració: 3

Paul Preston és un conegut hispanista i historiador britànic, i aquesta és una versió revisada de la primera història de la Guerra Civil que va escriure fa més de vint anys.

Comença explicant els precendents (la història d’Espanya des de l’inici del segle XX fins a la instauració de la Segona República), després dedica un capítol a la República, els detalls i autors de l’alçament militar, i com va desenvolupar-se la guerra. Com diu el mateix autor no és una visió descriptiva, més aviat interpretativa, i es centra molt més en l’evolució política de cada un dels bàndols, l’ascens de Franco, els enfrontaments entre les diferents forces d’esquerra, la coŀlaboració internacional (de l’Alemanya i Itàlia feixistes i la Rússia comunista) que en una relació de fets, dates i batalles. Amb una visió potser no totalment imparcial (l’autor ja explica que és antifranquista).

Per cert, hi he trobat un parell d’errades de coherència (una confusió Madrid-Barcelona i un canvi de dates) que faré arribar a l’editorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.