D. E. Knuth i TAOCP

Amb pocs dies de diferència m’arriben dues notícies relacionades amb Donald Erwin Knuth i The Art of Computer Programming:

  • La Fundación BBVA ha atorgat el premi Fronteras del conocimiento en la categoria de “tecnologies de la informació i comunicació” a D. E. Knuth.
  • S’ha enviat a imprimir al primera part del quart volum de The Art of Computer Programming, conegut com TAOCP (volum 4A).

TAOCP és un dens tractat sobre programació del qual hi ha publicats 3 volums complets. Els tinc a l’estanteria, si quan em jubili, si em queden neurones inquietes, m’hi endisaré. Bill Gates en va dir alguna cosa com “si l’heu llegit tot, envieu-me un currículum”.

Les contribucions de Knuth van més enllà d’aquesta monumental obra: en el transcurs de la publicació dels primers volums va adonar-se que els sistemes d’edició electrònica no li permetien formatar correctament els textos i les fórmules, i va idear el sistema TeX (un llenguatge descriptiu per a textos tècnics) i METAFONT (un sistema per a definició de tipus de lletra).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.