Museu de les mines de Bellmunt del Priorat

A Bellmunt del Priorat hi ha el Museu de les Mines, dedicat a explicar l’extracció de plom, que va ser una activitat important a la comarca. El museu està muntat a la mina Eugènia, que va ser explotada fins el 1972, i que feia un processament integral, atès que la galena extreta era transformada en llingots de plom a les mateixes instaŀlacions.

La visita guiada dura uns tres quarts d’hora (durada ideal), i permet baixar al primer nivell de la mina. L’explotació tenia una profunditat d’uns 600 metres, en 20 nivells. Actualment els 16 nivells més profunds estan inundats per aigua.

El museu forma part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), una agrupació de museus de ciència i tècnica que hi ha arreu de Catalunya.

En recomano la visita. En poso unes quantes fotografies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.