Regal per a Sant Jordi

Fixeu-vos en el text del cartell publicitari:

Per a Sant Jordi
Per a Sant Jordi

El mateix diccionari de l’IEC accepta per a en el sentit de concreció temporal:

d) [LC] La concreció temporal, el terme, l’adiament. Estic convidat per a demà. M’ho han encarregat per a diumenge. Deixem-ho per al dia 15.

però aquesta construcció té un matís de data final, fita o acabament de termini. En altres exemples de l’entrada per recull: El cònsol començarà a treballar per Nadal. El terratrèmol va ser pel juny. Degué arribar per Pasqua. 

Els gramàtics no han aconseguit que tinguem clar quan s’ha de fer servir per o per a; històricament hi ha qui ha tirat pel dret amb solucions radicals (recordeu-vos del Diari de Barcelona, que va optar per no fer servir mai per a, per exemple)Però per a en aquest context dóna a entendre que Sant Jordi és el destinatari del regal. La majoria de catalans no sabríem pas com fer-li arribar l’obsequi, però Amazon potser sí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.