Regal per a Sant Jordi

Fixeu-vos en el text del cartell publicitari:

Per a Sant Jordi
Per a Sant Jordi

El mateix diccionari de l’IEC accepta per a en el sentit de concreció temporal:

d) [LC] La concreció temporal, el terme, l’adiament. Estic convidat per a demà. M’ho han encarregat per a diumenge. Deixem-ho per al dia 15.

però aquesta construcció té un matís de data final, fita o acabament de termini. En altres exemples de l’entrada per recull: El cònsol començarà a treballar per Nadal. El terratrèmol va ser pel juny. Degué arribar per Pasqua. 

Els gramàtics no han aconseguit que tinguem clar quan s’ha de fer servir per o per a; històricament hi ha qui ha tirat pel dret amb solucions radicals (recordeu-vos del Diari de Barcelona, que va optar per no fer servir mai per a, per exemple)Però per a en aquest context dóna a entendre que Sant Jordi és el destinatari del regal. La majoria de catalans no sabríem pas com fer-li arribar l’obsequi, però Amazon potser sí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.