SomEnergia

Estic impressionat, i alhora content de formar-ne part, de l’evolució de SomEnergia al llarg del parell d’anys que porten funcionant.

SomEnergia es una cooperativa de generació i comercialització d’energia elèctrica a partir de fonts renovables. Això requereix una breu explicació: el mercat de l’energia elèctrica s’organitza en 3 actors:

  • Els qui generen electricitat a partir de qualsevol altra font d’energia (solar, carbó, eòlica, gas, fuel, cicle combinat, hidroelèctrica, biogàs, geotèrmica, mareomotriu, etc.), i venen l’energia al mercat elèctric.
  • Els distribuïdors d’electricitat, propietaris de les xarxes. Porten l’energia als consumidors i fan les lectures dels comptadors.
  • Els comercialitzadors: compren l’electricitat al mercat elèctric i ens la venen i facturen als consumidors segons les lectures dels comptadors que els proporcionen els distribuïdors.

Per l’activitat de generació gestiona 5 cobertes fotovoltaiques i hi ha una planta de biogàs en construcció, que ha d’entrar en funcionament aquest mateix 2013. Pel que fa a la comercialització, subministra electricitat a més de 6.400 socis. El nombre de socis creix actualment a un ritme de 100 cada setmana. A finals d’any la previsió és tenir al voltant de 10.000 contractes d’electricitat.

La cooperativa té ara mateix dos reptes importants:

  • Pair el creixement. En aquest sentit estic tranquil, l’equip rector ha demostrat, fins ara, que actua amb prudència, sentit pràctic i absolut respecte pel projecte. Però el servei al client/soci, de qualitat excel·lent, pot fer-se més difícil, per exemple.
  • Buscar i trobar nous projectes de generació, cada cop més complicat pel marc regulatori, que el Gobierno de España canvia sovint i mai en sentit favorable per a les energies renovables.

Si teniu més  interès a conèixer la iniciativa consulteu la web de la cooperativa; us respondran qualsevol dubte que els plantegeu. Jo vaig fer el canvi del contracte d’electricitat fa un any i mig, i mai he tingut cap problema, al contrari, com ja he comentat l’atenció al soci/client és excel·lent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.