Obsolescència (no programada)

Una mica empipat.

Tinc una impressora multifuncional (impressora, escànner, fax, fotocopiadora) de l’any 2007. Funciona bé. Però no he trobat els drivers per a 64 bit, això fa que imprimeixi “pàl·lid”, i no puc controlar-ho.

Ara el Vuescan se m’ha actualitzat, a una versió de 64 bit, no funciona amb l’escànner. He tornat a la versió antiga de 32 bit.

En aquest cas no és un problema d’obsolescència programada, sinó l’extraordinari ritme de creació de nous productes (a vegades són els antics una mica retocats, només) que, combinada amb la pressió de preus, fa que els fabricants deixen de mantenir els productes antics.

No tinc cap ganes de canviar d’impressora, aniré tirant com pugui amb el que tinc. Però em veig a venir que tard o d’hora sortirà una altra pega que em forçarà a fer-ho.

Actualització 4/1/2015: L’autor de Vuescan m’ha contestat el correu que li havia enviat i m’ha dit on trobar la versió nova de 32 bit; és a dir, segueix mantenint-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.