Préstec de llibres electrònics – segona part

Ja he llegit un llibre del servei eBiblio, que vaig comentar fa uns dies. El funcionament és el següent:

  • Cal identificar-se al servei amb l’usuari (número de carnet) i clau que ja fem servir pel servei de préstec de llibres físics.
  • Un cop triat el llibre et demana en quin format vols llegir-lo: amb l’app pròpia o si el vols descarregar en format ePub. Amb l’app els llibres es poden tornar de seguida, amb ePub els tens durant 1 mes (i pots renovar-los).  Al cap d’1 mes desapareixen del teu dispositiu.

He fet servir el format ePub, tot i que em neguiteja força tot el sistema de gestió de drets digitals (DRM), però així m’ho he pogut copiar al meu lector de llibres electrònics. Aquesta opció proporciona un enllaç, que cal obrir amb un dispositiu de lectura de llibres que suporti DRM. Un cop obert el llibre aquest queda associat al propietari del dispositiu. De fet és el mecanisme habitual d’adquisició de publicacions amb DRM d’Adobe.

Es podria millorar una mica la cerca del catàleg, però en general és tot bastant fàcil. D’altra banda, he vist que com a màxim pots tenir 2 llibres en préstec alhora, per la qual cosa limita a 2 llibres/mes si fas servir ePubs, atès que no poden ser tornats anticipadament.

Un pensament a “Préstec de llibres electrònics – segona part”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.