Nexus 5x

El Galaxy S3 demanava des de fa uns mesos una jubilació: molt alentit i sense actualitzacions de sistema operatiu (va quedar-se en 4.3), ja incompatible amb algunes apps noves.

He optat per un Nexus 5x de 32 GB pels següents motius:

  • M’he mirat una vegada i una altra els iPhone 6 i 6s, amb les seves variants plus. Em tira enrere sobretot el preu, i el fet que estic molt acostumat a Android, amb diversos programes i utilitats, alguns comprats, que ja sé com funcionen (tot i que probablement hi ha equivalents iOS).
  • Una altra idea era esperar el proper Galaxy S7, però el probable preu elevat, els dos mesos d’espera fins que el puguem comprar, la incertesa sobre com funcionarà i el munt de programes inútils que Samsung afegeix als telèfons accelera la meva decisió cap al Nexus 5x.
  • El fet de comptar amb un Android sense additius, que rep actualitzacions de sistema operatiu de manera molt ràpida, i el compromís de Google d’actualitzar-lo com a mínim durant dos anys són punts forts.
  • Mida: un pèl gran pel que estic acostumat, és al límit del que cap en una butxaca de pantalons. Vaig avaluar també el 6p però el vaig descartar tant per la mida com pel preu, malgrat que hi ha opinions que el qualifiquen del millor Android. La mida del Nexus 5x queda entre el Galaxy 6 i 6 el 6 plus. També queda entre el iPhone 6 i el 6 plus.
  • Càmera decent, fins i tot amb vídeo 4K (que encara no he provat, no tinc cap dispositiu per reproduir-lo).
  • Permet instaŀlar targetes bancàries virtuals per fer pagaments NFC. Ja ho tinc configurat, funciona bé.
  • Durada raonable de la bateria (em dura 1 dia amb poc ús).
  • USB-C: ara és un problema però confio que aviat serà l’estàndard. Si els connectors s’unifiquessin d’una vegada per totes podrien vendre’ns els telèfons sense carregadors, i tothom hi sortiria guanyant. Senyors d’Apple, també va per vosaltres!
  • Desbloqueig amb empremta dactilar, molt còmode i ràpid.

Un petit inconvenient: no permet emmagatzematge addicional amb targeta, per tant si el carrego de música/fotos/videos els 32GB s’ompliran aviat. Només el venen amb 16 o 32 GB.

Fa un parell de setmanes que el tinc, i només m’ha fet una cosa estranya en un moment: mentre tenia en funcionament TuneIn Radio, Endomondo (caminava) i la càmera va sonar el telèfon. Quan vaig acabar la trucada la càmera no funcionava, sortia la pantalla negra.

D’altra banda em deixa del tot indiferent el fet que sigui de plàstic en comptes dels acabats metàŀlics dels models de gamma més alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.