Mesures ecològiques

Dues mesures suposadament ecològiques que m’inspiren dubtes:

  • La substitució de les bombetes incandescents de tota la vida per dispositius de menor consum. En una bombeta LED hi ha un petit transformador, un convertidor de corrent altern a corrent continu (pot ser tan simple com un condensador). Quant costa (materials i energia) fabricar una bombeta LED? Quan s’espatllen, les reciclem íntegrament, recuperant-ne tots els materials? Quina contaminació (residus del procés de fabricació) generen?
  • Ja hi ha prohibició de circulació de vehicles dièsel antics a les ciutats en episodis d’alta contaminació. És el meu cas, tinc un cotxe dièsel de més d’11 anys. El faig servir poc i encara menys per Barcelona. Ara seré “castigat” amb no poder fer-lo servir quan el necessiti. Si hagués contribuït a la contaminació i malbaratament de materials global fent-lo servir molt més i canviant-me’l cada 5 anys ara tindria el “premi” de poder-lo portar quan vulgui. Quin sentit té, això?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.