Mesures ecològiques

Dues mesures suposadament ecològiques que m’inspiren dubtes:

  • La substitució de les bombetes incandescents de tota la vida per dispositius de menor consum. En una bombeta LED hi ha un petit transformador, un convertidor de corrent altern a corrent continu (pot ser tan simple com un condensador). Quant costa (materials i energia) fabricar una bombeta LED? Quan s’espatllen, les reciclem íntegrament, recuperant-ne tots els materials? Quina contaminació (residus del procés de fabricació) generen?
  • Ja hi ha prohibició de circulació de vehicles dièsel antics a les ciutats en episodis d’alta contaminació. És el meu cas, tinc un cotxe dièsel de més d’11 anys. El faig servir poc i encara menys per Barcelona. Ara seré “castigat” amb no poder fer-lo servir quan el necessiti. Si hagués contribuït a la contaminació i malbaratament de materials global fent-lo servir molt més i canviant-me’l cada 5 anys ara tindria el “premi” de poder-lo portar quan vulgui. Quin sentit té, això?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.