Caché de pàgines

Atès que aquest blog és en un servidor ben modest, tinc activat una caché (cau) de pàgines. D’altra banda, com sabeu, la imatge de la capçalera canvia de tant en tant, de forma automàtica.

Tal com es munten ara les pàgines això és un problema: el dia que canvia la imatge les pàgines ja desades a la memòria cau conserven l’antiga fins que caduquen.

Opcions:

  • Desactivar la memòria cau del servidor. Tot i que el servidor té poca activitat ho deixo com a darrera alternativa.
  • Caducar (o esborrar) totes les pàgines emmagatzemades a la zona cau en canviar la imatge.
  • Canviar d’estratègia, i fer que la part de la imatge sigui més dinàmica.

He provat la tercera opció durant unes hores: la imatge es carrega amb una crida secundària (amb AJAX) un cop carregada la pàgina. Hi ha un petit retard entre la càrrega de la pàgina i la imatge, que provoca una pampalluga a la capçalera. Això em fa canviar d’estratègia.

Em quedo amb la segona opció: cada diumenge a la nit esborro les pàgines desades a la memòria cau del servidor. El proper cap de setmana podré assegurar si tot funciona bé.

2/4/2017: He hagut de fer ajustos per sincronitzar bé els canvis: el cron treballa amb horari local mentre que la funció time() de PHP ho fa amb horari UTC. A més forço una visita a les pàgines de les entrades i de les categories, de manera que la “cau” torna a omplir-se just després d’esborrar-ne el contingut, però amb la imatge nova.

9/4/2017: Aquesta nit ha anat tot bé, ho dono per acabat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.