Referèndum 1 oct 2017

En general he deixat la política com un tema molt anecdòtic en aquest blog. Però els fets esdevinguts aquesta setmana m’obliguen a escriure’n quatre ratlles i prendre-hi una posició clara.

És inadmissible la limitació de drets fonamentals (fins ara, llibertat d’expressió i reunió) que des del Gobierno de España han instat per tal d’evitar el referèndum. Aquests drets només poden ser limitats en cas de perill clar d’un dret superior, el del respecte a la vida i dignitat de les persones, i encara amb reserves (recordeu Egunkaria?).

No és el cas. I m’agradaria un clam general de rebuig d’aquests fets de totes les persones que creuen en la llibertat d’expressió.

L’assumpte de fet ha començat fa mesos: la prohibició al Parlament de debatre determinats temes (i el procés de la Presidenta i la Mesa del Parlament per haver ignorat la prohibició) és ja un trist precedent que anava en aquesta línia. Potser hi vam reaccionar massa tímidament?

És per això que publico un parell de cartells que la Guardia Civil ha requisat en una impremta, i que el mateix cos policial ha difós per Twitter (tot i que després han esborrat l’entrada), i el cartell “Votem per ser lliures” que des d’empaperem.cat ens conviden a imprimir i enganxar als espais públics.

Cartell imprimible: empaperem-blanc

Votaré l’1 d’octubre, a favor de la independència de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.