Canvi a nginx unit

Nginx va treure, fa cosa d’un any, unit, l’embrió d’un servidor d’aplicacions que s’integra bé amb el servidor web; permet connectar-hi sistemes backend en PHP, Python, Ruby, i treballen per afegir-n’hi d’altres.

L’he instaŀlat a aquest web, en substitució de PHP-FPM.

El punt crític ha estat forçar que wordpress generi les URL (d’imatges, CSS, etc.) en HTTPS. La petició arriba al servidor web amb HTTPS, però cap a unit va amb HTTP (comunicació interna del servidor), i per això WordPress, en PHP, les generava d’aquesta manera. Per forçar-les HTTPS he inclòs:

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

al fitxer de configuració wp-config.php.

He hagut de canviar el sistema de caché intern (he passat de fastcgi_cache a proxy_cache).

En escriure i publicar la primera versió d’aquesta entrada he tingut un problema: l’entrada era a la pàgina principal però en consultar-la donava un error 404. Sense diagnòstic, per ara. Podria ser degut a altres coses.

I he aprofitat per passar de PHP 7 a 7.2.

Segons el que he mesurat unit és entre un 7% i un 12% més lent que php-fpm. Tot i així el deixo en funcionament: la majoria de pàgines de la web es consulten a través de la “caché”.

Un pensament a “Canvi a nginx unit”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.