ATC: impossible pagar impost emissions

A principis de novembre vaig rebre per correu postal certificat la liquidació de l’impost d’emissions de diòxid de carboni del cotxe.

Vaig intentar pagar-lo a través de la web de l’Agència Tributària de Catalunya. Després d’identificar-me amb la ClavePIN, introduir les dades del document i la targeta de pagament em va sortir un error:

PSD2-999: Denegada SCA 195. Requereix autenticació titular

Desconec per què no van ser capaços de dirigir-me a la pàgina de confirmació d’operacions de l’entitat bancària de la targeta, com fan tots els comerços en què compro.

L’endemà ho torno a provar, i em surt el mateix error tot just localitzat el document, abans de pagar: l’error ha quedat gravat en un punt en què no permet avançar cap al pagament.

Els he comunicat l’error dues vegades. La segona amb captura de pantalla i detalls addicionals per correu. Encara és l’hora que em diguin res.

Ahir, a un caixer de CaixaBank: Acosto la targeta al lector, introdueixo el codi personal, clico “Impostos” a la pantalla, escannejo el codi de barres del document, confirmo i recullo el comprovant. Menys de 2 minuts.

La web de l’ATC no em fa el pes. Em sembla que han fet un esforç per ser didàctics, però jo m’hi perdo. M’hi falten ajuts per fer ràpids els tràmits més habituals: pagar i domicilar rebuts.

I finalment, els 14,90 € pagats realment compensen res? Si comptem el cost del certificat postal, el sobre i els 4 fulls de paper del document que m’han enviat, el cost de procés i de pagament de tot l’impost, voleu dir que no és superior als 14,90 €?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.