Ingredients per a 2 persones:
- 2 calamars petits
- 100 g d’arròs bomba
- Unes quantes trompetes de la mort (fresques o seques)
- 0,5 l de brou de verdures
- 1 tomàquet madur no gaire gros
- 1/2 ceba grossa, o 1 de petita
- Sal i pebre
- 2 dits de vi blanc
Talleu la ceba i enrossiu-la; afegiu-hi el tomàquet per fer un sofregit, a foc lent, ben confitat. Compte amb el tomàquet, el plat queda desgraciat si n’hi poseu massa: les trompetes i el calamars són de gust suau, i si el tomàquet domina malament rai.
Netegeu les trompetes (o hidrateu-les si són seques). Si són molt grosses, talleu-les una mica.
Poseu el brou a escalfar.
Talleu els calamars i coeu-los una mica a la paella on fareu l’arròs, amb un bon raig d’oli, una mica de sal i pebre.
Afegiu-hi progressivament el sofregit, les trompetes, l’arròs i el vi; barregeu bé després de cada ingredient, i espereu un minut i mig o dos abans de posar-hi el següent.
Poseu-hi brou ja calent fins que tota la massa quedi coberta, que l’arròs no es vegi. Si es beu tot el brou afegiu-n’hi una mica.
Tasteu-lo al cap de 10 o 12 minuts; afegiu-hi una mica de sal si cal. Quan sigui cuit traieu-lo del foc, deixeu-lo reposar un parell de minuts i ja us el podeu menjar.
Jo el coc uns 15 minuts, però depèn de l’arròs i del gust de cadascú.