Christian Jacq: Paneb l’ardent – la pedra de la llum 3

Christian Jacq: Paneb l’ardent – la pedra de la llum 3 (La pierre de la lumière. Paneb l’Ardent)
Traducció al català d’Albert Vilardell
Editorial Planeta
ISBN 84-08-03613-0
Valoració: 3

Noveŀla d’intriga política, enveges i lladres i serenos ambientada a l’antic Egipte. El nucli dur dels protagonistes pertany a la confraria d’artesans dedicats a construir les tombes per als faraons, i per a les seves esposes i familiars. L’argument gira al voltant de la convivència entre els diferents membres d’aquest grup, i les relacions que estableixen, per raons de la seva missió, amb un faraó acabat de pujar al tron, el seu germà que l’hi disputa, i els consellers d’ambdós governants.

Tant l’originalitat de l’ambientació com l’argument fan interessant el llibre. Em falten coneixements per jutjar l’exactitud històrica de l’època que s’hi retrata, però segurament l’autor tampoc intenta fer un tractat d’arqueologia; bàsicament l’argument és la intriga, i n’hi ha força (i en queda per a proprers lliuraments -de fet aquesta és la tercera d’una sèrie de noveŀles, i em sembla que ja hi ha la quarta publicada).

Adequat per passar l’estona, tot i no ser un llibre extraordinari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.