La portada de El Jueves

Curiós rebombori aquest de la portada de la revista El Jueves, amb SAR els Prínceps d’Astúries en actitud claramente denigrante y objetivamente infamante (segons la denúncia), que ha acabat amb la publicació retirada dels quioscs per ordre del jutge Juan del Olmo.

Actualment una odre d’aquest tipus és més perjudicial que el fet en sí. Poca gent hauria parlat d’aquesta portada sense aquesta ordre. Ara tots l’hem vista, és a milers de webs, i ja no hi ha manera d’aturar que sigui recordada, arxivada, impresa… El món ha canviat, i “segrestar” publicacions ja no és una mesura eficaç per a evitar la seva publicació. La velocitat i diversitat de les comunicacions són grans aliats de la llibertat d’expressió!

D’altra banda, hauríem de canviar alguna llei fonamental. Independentment que puguem optar per un cap d’estat escollit democràticament, admeto a atorgar a la Corona determinats privilegis a canvi de determinades funcions; però no ha d’estar més protegida que altres persones pel que fa al dret a la imatge i prestigi.

Per cert, trobo molt més ofensiu per a la institució el diàleg (va a ser lo más parecido a trabajar que he hecho en mi vida) que no el dibuix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.