Radars que no ho són

Aquestes últimes setmanes hem sentit a parlar de la mitja dotzena de sensors de velocitat piezoelèctrics, que el Servei Català de Trànsit ha instaŀlat a divereses vies. El mecanisme de mesura de la velocitat es basa en la detecció de la pressió dels pneumàtics… o sigui que, malgrat que s’anuncien com a RADARs, no ho són, atès que no funcionen per ones de ràdio. (Recordeu que RADAR és l’acrònim de radio detection and ranging).

Haurem de prendre-ho com a cas de paraula que, per ús, acaba transcendint els propis orígens (com ha passat amb tants altres casos, com minipimer, walkman, aspirina, esquirol?)?

2 pensaments a “Radars que no ho són”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada