Paraigua perdut

Quina calamitat! Acabo de perdre un paraigua que no havia ni estrenat. Me’l van dur els reis, i avui l’he tret a passejar (aquest matí queien gotes), però a la tarda me l’he deixat al tren. Ho he comentat a l’estació, però tota l’amabilitat de la noia que m’ha atès (totalment cert) no ha servit per evitar certa emprenyada per haver-me’l deixat al tren de Mataró.

I això m’ha fet venir una idea: anem carregats d’electrònica… qui és el primer que complementa els dispositius electrònics (tipus telèfon) amb un avisador quan algun dels nostres objectes personals s’allunyi d’on som? Permetria adonar-nos de furts (a vegades), i també d’oblits com aquest. No sé si ha de ser bluetooth, un derivat de RFID, o una idea nova… Imagineu-vos, pugeu al tren. Quan esteu asseguts agafeu el telèfon i diueu “registra la posició/distància dels meus objectes”. I quan aquests paràmetres canviïn que piti, vibri, avisi per veu… “ep, i el paraigua?”.

Apa, idea llançada!

3 pensaments a “Paraigua perdut”

  1. Fa un temps estaven disponibles dispositius de seguretat per a portàtils que emetien un soroll si es separaven més de N metres d’un emissor… però veig que ja no es comercialitzen. No devien tenir èxit.

  2. Potser no arribant encara a la teva proposta, SonyEricsson planteja solucions que, entre d’altres, poden ajudar a que el que no ens descuidem sigui el mòbil.

    sonyericsson

    Aquí, per exemple, podreu veure un rellotge que, a més d’integrar els controls multimèdia del telèfon en qüestió, vibra i ens mostra la trucada i missatge entrant, i ens avisa de quan perdem cobertura o estem a més de 10m del nostre comunicador. Això sí que és un rellotge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.