Paraigua perdut

Quina calamitat! Acabo de perdre un paraigua que no havia ni estrenat. Me’l van dur els reis, i avui l’he tret a passejar (aquest matí queien gotes), però a la tarda me l’he deixat al tren. Ho he comentat a l’estació, però tota l’amabilitat de la noia que m’ha atès (totalment cert) no ha servit per evitar certa emprenyada per haver-me’l deixat al tren de Mataró.

I això m’ha fet venir una idea: anem carregats d’electrònica… qui és el primer que complementa els dispositius electrònics (tipus telèfon) amb un avisador quan algun dels nostres objectes personals s’allunyi d’on som? Permetria adonar-nos de furts (a vegades), i també d’oblits com aquest. No sé si ha de ser bluetooth, un derivat de RFID, o una idea nova… Imagineu-vos, pugeu al tren. Quan esteu asseguts agafeu el telèfon i diueu “registra la posició/distància dels meus objectes”. I quan aquests paràmetres canviïn que piti, vibri, avisi per veu… “ep, i el paraigua?”.

Apa, idea llançada!

3 pensaments a “Paraigua perdut”

  1. Fa un temps estaven disponibles dispositius de seguretat per a portàtils que emetien un soroll si es separaven més de N metres d’un emissor… però veig que ja no es comercialitzen. No devien tenir èxit.

  2. Potser no arribant encara a la teva proposta, SonyEricsson planteja solucions que, entre d’altres, poden ajudar a que el que no ens descuidem sigui el mòbil.

    sonyericsson

    Aquí, per exemple, podreu veure un rellotge que, a més d’integrar els controls multimèdia del telèfon en qüestió, vibra i ens mostra la trucada i missatge entrant, i ens avisa de quan perdem cobertura o estem a més de 10m del nostre comunicador. Això sí que és un rellotge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.