Jordi Sierra i Fabra: Cuatro días de enero

Jordi Sierra i Fabra: Cuatro días de enero
Plaza Janés
ISBN 978-84-01-33664-5
Valoració: 3

Just 4 dies abans de l’entrada de les tropes de l’exèrcit rebel (franquista) a Barcelona, el gener del 1939, l’inspector de policia Miquel Mascarell investiga la desaparició d’una noia -la filla d’una antiga prostituta-, que acabarà complicant-se amb diverses morts.

L’autor aprofita les investigacions de l’últim policia que queda a la ciutat per presentar-nos una capital buida d’autoritats, sense aliments, on la burgesia comença a prendre possessió dels béns que els havien estat confiscats a l’inici del conflicte. L’acció transcorre en aquests quatre dies, i està centrada totalment en les peripècies del policia.

El llibre passa molt bé, és especialment fàcil de llegir. També existeix en català, però vaig comprar-lo en un moment d’emergència (havia de “matar” una espera d’alguna manera, i només vaig trobar això que em convencés).

Podeu consultar també el mateix web de Jordi Sierra i Fabra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.