Avui fa 77 anys

El 14 d’abril de 1931 Francesc Macià va proclamar la República Catalana com a estat integrant de la Federació Ibèrica.

Aquesta gravació em porta un altre record: entre el 1972 i el 1977 (no puc precisar més la data) amb el pare vam visitar una espècie d’autobús ambulant que venia articles culturals en català: llibres i discos, essencialment. Sé que vam comprar força coses, i al final li van oferir un disc on hi havia aquesta gravació, totalment clandestina, és clar! A la segona cara hi havia el discurs de l’aprovació de l’Estatut de Núria després de la retallada de les Cortes Generales (… aquest estatut, tot i no ser el que volíem…), i la interpretació de Els Segadors per part d’una cobla.

Feia temps que pensava a comprovar si la mare conservava aquest disc, i digitalitzar-ne el contingut. Veig que, gràcies al youtube, no cal!

3 pensaments a “Avui fa 77 anys”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.