Helene Hanff: 84, Charing Cross Road

Helene Hanff: 84, Charing Cross Road
Penguin Books
ISBN: 0 14 01.4350.5
Valoració:4

Helene Hanff fou una escriptora nord-americana, autora de força guions de televisió (per exemple, per a la sèrie Les aventures d’Ellery Queen). Apassionada pels llibres antics i clàssics, al final de la segona guerra mundial va entrar en contacte amb Frank Doel, que treballava a la llibreria Marks & Co. (que és al número 84 del carrer Charing Cross), per tal d’encarregar-li alguns llibres difícils o molt cars de trobar a New York.

Va començar així una relació epistolar de 20 anys, primer només relativa a comandes de llibres, però més tard s’hi afegeixen enviaments de paquets de menjar per ajudar a paŀliar les restriccions de la postguerra a Europa, i la correspondència esdevé més personal; sempre amb un to més desenfadat per part d’Helene, i molt més formal per part de Frank; i comparteixen sempre la passió pels llibres.

El llibre és un clàssic, que ha estat portat al cinema i teatre, però que no coneixia fins fa quatre o cinc setmanes. Com diu l’autora, hi ha 2 tipus de llibres: els que cal guardar perquè algun dia rellegiràs, i els que pots llençar perquè no rellegiràs mai. Aquest és de la primera categoria.

2 pensaments a “Helene Hanff: 84, Charing Cross Road”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.