Visita a fàbrica Airbus A380

He estat uns dies a Tolosa de Llenguadoc.

Tolosa és una de les capitals aeronàutiques d’Europa, atès que hi ha la seu d’Airbus, i que aquesta companyia hi té diverses línies d’assemblatge d’aparells, entre ells l’A380. Hi ha la possibilitat de veure’n un trosset  en una visita organitzada (més informació a Manatour).

He fet aquesta visita, anomenada “circuit Jean Luc Lagardière”. Ens han ensenyat:

  • Una rèplica de la sala de telemesura feta servir en el procés de certificació, on hem vist el vídeo del primer vol del A380, així com les proves en vol de l’entrada en pèrdua.
  • Explicació de l’origen (França, Alemanya, Espanya, Gran Bretanya) de les diferents parts de l’avió, i com es transporten fins a Tolosa (transports combinats de terra, mar, riu Garona i aire).
  • Visita a hangar verificacions, amb tres A380 arrenglerats en paraŀlel, que estan essent comprovats. El procés dura unes sis setmanes per cada aparell, que surt d’aquest hangar ja amb els motors coŀlocats. La grandiositat de l’espai només es percep quan veus com és de petita, comparativament, la gent que hi treballa! L’hangar es veu des d’una posició elevada (uns 20 metres), per sobre dels fuselatges (però per sota del timó de profunditat).
  • Visió de dues filmacions més, accelerades:
    • L’assemblatge dels aparells a partir de les peces
    • Pintura d’un dels aparells (el prototipus)
  • Visita d’una reproducció a mida real d’1/3 de l’interior de l’avió en una configuració “clàssica” (primera classe al pis de dalt, classe turista al pis de sota).

Els A380 surten de Tolosa volant pels seus propis mitjans, cap a Alemanya, on són pintats i configuren l’interior segons les especificacions del client.

Esperava una mica més de la visita. Guanyaria si el mateix hangar de verificacions també es pogués veure des de terra, per exemple. M’ha agradat fer-la, de totes maneres.

Ah, és absolutament prohibit fer-hi cap fotografia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.