Windows 8

Fa tres o quatre setmanes vaig instaŀlar Windows 8 a l’ordinador de casa. Venia d’un Windows 7 molt estable, i haig de reconèixer que la migració ha anat molt bé. Funciona sense problemes, si més no fins ara.

Actualització necessària? No. Com que no tinc cap dispositiu (tauleta, telèfon mòbil) Windows no em cal sincronitzar-los, i segueixo fent servir un usuari local. Si en tingués segurament faria servir l’usuari Windows, perquè em sembla que és el gran valor que aportarà aquest sistema operatiu.

La nova pantalla d’inici no m’interessa gens. Vaig de seguida a l’escriptori i continuo fent servir l’ObjectDock Plus d’Stardock. De fet poques vegades feia servir el botó Inici per arrencar programes.

4 pensaments a “Windows 8”

  1. Jo encara no he utilitzat a fons aquesta nova versió… però crec que és un error per part de Microsoft. La idea d’un sistema operatiu de talla única (“one size fits all”) penso no és la millor solució per a treure el màxim profit dels equips on s’instal·la. A banda d’això, com bé indiques, Windows 8 té un gran competidor en Windows 7. D’altra banda, la seva adopció a nivell corporatiu anirà molt lenta, no només per la poca distància temporal entre 7 i 8 sinó pel fet que l’adopció de Windows 8 no és “simple”: els usuaris necessiten un cert temps de rodatge per conèixer la nova versió, i això en molts llocs requerirà un període de formació.

    Per cert, Stardock té una utilitat per simular el botó Inicia al Windows 8: http://caballe.cat/wp/eina-start8/

  2. Conec la utilitat, gràcies!

    Microsoft parteix del monopoli del lloc de treball, tant del sistema operatiu com l’ofimàtica. La creixent “necessitat” de connexió permanent facilitarà la implantació del nou Windows, però començant pels dispositius mòbils: mateixes eines, seguretat i administració centralitzades.

    Estic d’acord que els petits canvis d’interfície d’usuari no aporten res a l’usuari d’ordinador tradicional amb teclat i ratolí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.