Antoine de Saint-Exupéry: Pilot de guerra

Antoine de Saint-Exupéry: Pilot de guerra (Pilot de guerre)
Traducció de Santiago Albertí
Edicions 62, maig del 2000
ISBN 84-297-4722-2
Valoració: 4

Antoine de Saint-Exupéry fou pilot de les forces aèries franceses. Aquest llibre és el relat d’un vol de reconeixement sobre Arras (al nord de França), per fotografiar i prendre nota de les posicions alemanyes.

Els ànims dels tres tripulants es debaten entre l’angoixa d’un final incert -la missió és perillosa, si no absurda als seus ulls- i el deure de complir les ordres rebudes. Una hàbil maniobra al principi del vol els permet esquivar el primer grup alemany que els persegueix. Després tenen un trajecte llarg a gran alçada, en què l’estat oníric provocat pels sistemes de respiració dóna lloc a una disquisició densa sobre el sentit del que fan i de la vida. Al final, en arribar a l’objectiu, el llibre pren un to més dinàmic, centrat en la descripció dels perills amb què es troben.

Saint-Exupéry va desaparèixer en una missió el 31 de juliol de 1944; el seu avió va ser trobat l’any 2004.

Un clàssic d’un registre ben diferent a l’obra més coneguda de l’autor, El petit príncep.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.