Antoine de Saint-Exupéry: Pilot de guerra

Antoine de Saint-Exupéry: Pilot de guerra (Pilot de guerre)
Traducció de Santiago Albertí
Edicions 62, maig del 2000
ISBN 84-297-4722-2
Valoració: 4

Antoine de Saint-Exupéry fou pilot de les forces aèries franceses. Aquest llibre és el relat d’un vol de reconeixement sobre Arras (al nord de França), per fotografiar i prendre nota de les posicions alemanyes.

Els ànims dels tres tripulants es debaten entre l’angoixa d’un final incert -la missió és perillosa, si no absurda als seus ulls- i el deure de complir les ordres rebudes. Una hàbil maniobra al principi del vol els permet esquivar el primer grup alemany que els persegueix. Després tenen un trajecte llarg a gran alçada, en què l’estat oníric provocat pels sistemes de respiració dóna lloc a una disquisició densa sobre el sentit del que fan i de la vida. Al final, en arribar a l’objectiu, el llibre pren un to més dinàmic, centrat en la descripció dels perills amb què es troben.

Saint-Exupéry va desaparèixer en una missió el 31 de juliol de 1944; el seu avió va ser trobat l’any 2004.

Un clàssic d’un registre ben diferent a l’obra més coneguda de l’autor, El petit príncep.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.