Jordi Sierra i Fabra: Sis dies de desembre

Jordi Sierra i Fabra: Sis dies de desembre (Seis días de diciembre)
Traducció al català del mateix autor
Rosa dels Vents, 2014
ISBN 978-84-01-38917-7
Valoració: 3

Principis de desembre del 1949. Miquel Mascarell rep la visita d’un lladre de carrer de Barcelona, antic “conegut” de quan feia de policia, ben espantat perquè ha pispat una cartera amb documents a un home estranger que ha estat assassinat poques hores després.

La cartera conté un catàleg d’obres d’art, i el mort era dels Monuments Men, un grup de persones que es van dedicar a recuperar les obres d’art requisades pels nazis durant la Segona Guerra Mundial (jo en desconeixia l’existència fins a llegir aquest llibre). Alguns indicis actuen gairebé com a droga, i fan sortir l’antic instint de policia del Miquel Mascarell, que el porten a recórrer tot Barcelona per parlar amb antics confidents, coneguts, experts i coŀleccionistes d’art, fins a treure l’entrellat de la història.

Entretingut, senzill, efectiu i tendre, com tots els de la coŀlecció.

Per cert, em sembla que just avui s’estrena als cinemes catalans la peŀlícula Monuments Men, amb un grapat d’actors famosos: Matt Damon, Cate Blanchett, George Clooney i d’altres, dirigida pel mateix Clooney, i amb valoracions bastant baixes.

25/02: El cap de setmana vaig anar a veure la peŀlícula. Prescindible del tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.