Problemes amb ipv6

He canviat de servidor (això dels servidors virtuals amb quota mensual ho fa massa fàcil) i inesperadament tinc problemes amb ipv6 a Ramnode. Un senzill

ping6 www.google.com

perd ben bé la meitat dels paquets. Un ping6 a la màquina des d’un altre ordinador i també falla. Fins i tot un ping6 des del servidor al gateway.

He revisat del dret i del revés la configuració, i he fet incomptables proves, totes amb el mateix resultat. He obert una consulta al suport tècnic, s’ho miraran.

De moment he eliminat els registres AAAA de la web.

16/2: Després de força dies de donar-hi voltes, proves i consultes al servei tècnic em rendeixo. Ipv6 no va bé amb FreeBSD i els servidors virtuals de Ramnode (Debian i CentOS van bé, per exemple, comprovat per mi mateix, i FreeBSD amb Vultr i DigitalOcean també). Instaŀlaré Debian; em sap greu, perquè ja tenia bastant apamat FreeBSD. Com a lliçó, una altra vegada faré comprovacions de la infraestructura abans de dedicar tres dies a configurar el sistema.

24/2: Canvi de servidor essencialment fet, i ja funciona amb ipv6. Em queda instaŀlar algunes eines pròpies. Hi he dedicat més temps del que pensava (unes 23 hores).

26/2: Pràcticament enllestit, unes 32 hores. He fet 4 canvis en 1 any, dos dels quals han estat també de sistema operatiu, i aquest darrer m’ha donat força feina. Confio a no tornar-hi en els propers dos o tres anys.

El sistema és més àgil amb Debian que amb FreeBSD, cosa que m’ha sorprès.

Un pensament a “Problemes amb ipv6”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.