AWK

Arran del canvi de servidor he modificat algunes utilitats d’administració que es basen en l’anàlisi de fitxers de log. I per això res millor que el awk. Fins ara no l’havia fet servir.

awk és un llenguatge de programació interpretat, creat el 1977 i ampliat el 1985 per Alfred V. Aho, Brian W. Kernighan i Peter J. Weinberger, pensat específicament per tractar fitxers de text; en coŀlaboració amb el sort fan una parella molt potent.

Els millors textos que he trobat per aprendre’n són:

  • A internet, The AWK manual, una publicació de Diane Barlow Close, Arnold D. Robbins, Paul H. Rubin, Richard Stallman i Piet van Oostrum.
  • El llibre The AWK Programming Language, escrit pels mateixos autors. 200 pàgines molt recomanables. Nou és molt car (al voltant de 100 €), me l’he comprat de segona mà a un preu raonable.

6 pensaments a “AWK”

  1. Segueixo treballant per la mateixa empresa irlandesa. El que ha canviat és que ara em permeten treballar des de casa, així que reparteixo el meu temps entre Dublín i Barcelona.

  2. Quan hagi de modificar les cerques de logs que m’ha tocat fer últimament amb el awk ja sé a qui demar-li 🙂 m’estic fent un expert tb… Bona eina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.