AWK

Arran del canvi de servidor he modificat algunes utilitats d’administració que es basen en l’anàlisi de fitxers de log. I per això res millor que el awk. Fins ara no l’havia fet servir.

awk és un llenguatge de programació interpretat, creat el 1977 i ampliat el 1985 per Alfred V. Aho, Brian W. Kernighan i Peter J. Weinberger, pensat específicament per tractar fitxers de text; en coŀlaboració amb el sort fan una parella molt potent.

Els millors textos que he trobat per aprendre’n són:

  • A internet, The AWK manual, una publicació de Diane Barlow Close, Arnold D. Robbins, Paul H. Rubin, Richard Stallman i Piet van Oostrum.
  • El llibre The AWK Programming Language, escrit pels mateixos autors. 200 pàgines molt recomanables. Nou és molt car (al voltant de 100 €), me l’he comprat de segona mà a un preu raonable.

6 pensaments a “AWK”

  1. Segueixo treballant per la mateixa empresa irlandesa. El que ha canviat és que ara em permeten treballar des de casa, així que reparteixo el meu temps entre Dublín i Barcelona.

  2. Quan hagi de modificar les cerques de logs que m’ha tocat fer últimament amb el awk ja sé a qui demar-li 🙂 m’estic fent un expert tb… Bona eina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.