Scott Berkun: The Year without Pants

Scott Berkun: The Year without Pants
Jossey-Bass, 2013
ISBN 978-1-118-66063-8
Valoració: 4

Scott Berkun va treballar gairebé 10 anys a Microsoft, en el desenvolupament dels primers Internet Explorer. El 2003 es va establir com a consultor i escriptor independent. El 2010 Matt Mullenweg el va convèncer perquè s’incorporés a Automattic, l’empresa que hi ha darrera del servei wordpress.com (21 mil milions de pàgines vistes i 54 milions d’entrades noves cada mes, 50.000 blogs nous cada dia).

Automattic tenia aleshores una cinquantena de treballadors repartits per tot el món, pràcticament tothom treballant des de casa, amb grups de treball definits i sense jerarquia. Tot lligat amb missatgeria instantània i un blog públic per cada grup, i una supervisió informal però efectiva de Matt. Cadascú decidia de forma autònoma a quina tasca es dedicava a cada moment.

Matt va encarregar a Scott d’estudiar com implementar equips més estructurats a Automattic; Scott va acceptar-ho, a condició de poder explicar l’experiència. Durant la seva estada a Automattic Scott va liderar el grup que va crear la primera versió del jetpack. Aquest llibre és el relat de l’experiència.

Llibre enriquidor, fresc, que explora el treball en equip d’una manera diferent, i a partir d’una història d’èxit (Automattic), i s’aventura a pronosticar com serà el treball del futur. El títol fa referència al fet que, com que tothom treballa des de casa, ho pot fer sense pantalons. La portada del llibre és el dibuix d’uns calçotets.

Conté unes quantes sentències prou colpidores:

Most people doubt online meetings can work, but they somehow overlook that most in-person meetings don’t work either.

The reason most managers aren’t good at what they do is that they overlook the basics, which likely includes earning the trust of their coworkers.

Every time a company settles for a mediocre hire, it becomes harder to recruit the best.

What’s sad is that right now, as you read this, there are hundreds of similar organizational off-sites and retreat meetings happening, and the thousands of people attending them have the same central, desperate struggle: to stay awake.

Pot esdevenir un referent; potser ja no cal que llegeixi quatre clàssics de gestió de projectes i equips que tinc a la prestatgeria (DeMarco, Yourdon, Brooks…).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.