Canvi disc portàtil a SSD

L’ordinador de casa, un portàtil Dell Inspiron 5547 de dos anys, funciona molt bé, amb el petit inconvenient que alguns programes que faig servir sovint triguen a carregar-se. Per tant he decidit posar-li un “disc” SSD. Quan tenia ordinador fix també ho vaig fer.

Busco un SSD d’1 TB (la mida que necessito), em quedo amb un Samsung 850 EVO: un pèl més car que altres opcions, però té cinc anys de garantia.

Com que el disc que substituiré és Western Digital instaŀlo la versió de WD d’Acronis True Image per a clonar el disc. Una altra opció era el programa que Samsung inclou amb el mateix SSD. En triar l’opció de “clonar” el disc l’ordinador es reinicia en un mode protegit i clona el disc; en acabar s’apaga. Ha trigat una hora, més o menys.

El canvi de disc és més fàcil del que esperava, el pas més complicat és treure i posar la tapa de sota l’ordinador.

Arriba el moment de la veritat (engegar amb el disc nou), i tot funciona!!

He tingut un problema minúscul: el Chrome m’ha perdut la configuració (els plugins, que tampoc no eren gaires, no hi són). Dues hipòtesis:

  • Després de clonar el disc he engegat l’ordinador amb el disc “vell”, i he arrencat el navegador. Pot ser que Chrome desi a Google un rastre de quina és la darrera vegada que s’ha fet servir en un determinat ordinador. En posar el disc nou la configuració que s’ha trobat és més antiga que la registrada a Google i ha decidit que deixava de ser vàlida.
  • Chrome invalida les configuracions en el cas que hi hagi hagut determinats canvis de maquinari.

En tot cas, de moment estic molt satisfet del canvi. Amb això crec que aquest ordinador té vida per cinc anys més (tret, potser, d’una ampliació de memòria, innecessària ara mateix). En parlem el 2022.

2 pensaments a “Canvi disc portàtil a SSD”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.