MediaMonkey

Fins la setmana passada feia servir iTunes per la música. Com que al llarg dels anys he comprat alguns discos a la botiga m’anava prou bé. Els discos físics els havia digitalitzat en format ALAC.

2 problemes:

  • No suporta FLAC, i tinc algunes obres comprades en aquest format.
  • S’entesta a posar els discos amb una carpeta sota el nom dels artistes. Hi ha música que identifico amb intèrprets (en general, la música més moderna) però altres és pel títol del disc o el nom del compositor (la clàssica).

Fa temps havia provat el MediaMonkey, i decideixo reinstaŀlar-lo. Després d’algunes proves hi migro tota la discoteca:

  • He convertit els àlbums ALAC a FLAC.
  • Els discos comprats a iTunes sense restriccions de reproducció els he copiat als directoris de MediaMonkey, i he deixat a iTunes només la referència al “iCloud” (si mai em cal recuperar el fitxer, podré fer-ho).
  • Els discos amb restriccions de reproducció els he passat a disc físic i després els he transformat a FLAC. Deixo el fitxer original als directoris iTunes.

Tot això en el mini-servidor de xarxa (un Dell Zino Inspiron de 7 anys que demana ja una substitució, probablement ho faré aquest trimestre), i consultat també per un aparell exceŀlent que comentaré d’aquí a uns dies: Bluesound Node 2.

I una còpia de tot a un disc dur extern. Massa hores de feina acumulada (de molts anys) per perdre-la per un descuit o un problema al Zino.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.