SpamAssassin i bitllets electrònics

L’SpamAssassin m’ha posat un score = 5.1 al x-spam status en un bitllet d’avió electrònic. Tinc un filtre agressiu, que per sobre de 5 m’esborra el correu i, és clar, el bitllet no m’ha arribat.

El bitllet és d’Iberia (no explicaré ara per què aquesta companyia), i potser si l’assumpte del missatge estés format d’una altra manera la classificació d’spam baixaria força. En concret l’assumpte és:

MASSIP FONS/GABRIEL MR DDMMM ORI DES

on DD és el dia de sortida, MMM és el mes, ORI i DES són els aeroports d’origen i destí. Tot en majúscules, amb la / (que també apareix sempre als bitllets). La “forma” de l’assumpte és totalment sospitosa, els filtres d’spam són molt “sensibles a la caixa”, que diria un tipògraf.

Haig de revisar la configuració de l’SpamAssassin, i esborrar només missatges amb un score més alt. Val a dir que és el primer fals positiu que tinc des de fa força mesos, si més no rellevant o que m’hagi causat alguna molèstia. Potser n’he tingut algun i m’ha passat desapercebut… per irrellevància del contingut.

Finalment: independentment del merder que han muntat els pilots aquesta setmana, el servei d’atenció al client m’han reenviat el correu ben depressa. Això sí, m’ha costat una mica esbrinar el telèfon correcte.

3 pensaments a “SpamAssassin i bitllets electrònics”

 1. No se quin servidor de correu fas servir, pero dels grans web-mails, el de yahoo.com no em prudueix spam. Si quz en produeixen hotmail i gmail, per exemple. Jo tambe m’he trobat a repescar bitllets que van a parar al Junk Mail Tray de Hotmail, car m’hi va tot que tingui per origen una adreça fora de la meva llista personal del hotmail, que es la maxima proteccio que ofereix el venerable hotmail.

 2. No tinc llista de remitents, baso la decisió spam/no spam en els algorismes de l’SpamAssassin; analitza la forma i contingut del correu, i li dóna una puntuació que, com més alta és, més probable és que el correu sigui spam.

 3. Jo tinc l’SpamAssassin encara molt més agressiu. El meu score per separar el correu bo de la brossa és només d’un 0,8. Ara bé, el que indetifico com SPAM en lloc d’esborrar-lo el moc a una bústia especial on, de tant en tant, faig una revisió per damunt.

  La separació de la brossa la faig via procmail:

  :0:
  * ^X-Spam-Status: Yes
  /var/mail/probably-spam

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.