Ensurt amb canvi de password

Canviant un password he tingut un petit ensurt: un cop fet el canvi, quan he hagut de tornar-lo a escriure, l’ordinador em deia que era incorrecte. Al final era que havia teclejat en majúscula un número que venia després d’una lletra majúscula, tot i que la intenció inicial no era aquesta.

El més curiós ha estat la manera de trobar-ho: durant una bona estona he estat encertant la contrasenya, i era precisament quan la teclejava més ràpid. Però és clar, aleshores no recordava exactament què havia fet! En fi, m’ha calgut una estona llarga per deduir-ho.

Això em porta a una recomanació de calaix: cal sempre tenir una porta (ni que sigui temporal) d’entrada al sistema quan fem un canvi de contrassenya d’un usuari administrador: com a mínim hem de tenir un altre usuari amb privilegis per canviar-li la clau; si cal al cap d’una estona, un cop de fetes totes le comprovacions, el desactivem.

Per cert, faig servir el tipus de passwords que suggereix Microsoft.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.