Ensurt amb canvi de password

Canviant un password he tingut un petit ensurt: un cop fet el canvi, quan he hagut de tornar-lo a escriure, l’ordinador em deia que era incorrecte. Al final era que havia teclejat en majúscula un número que venia després d’una lletra majúscula, tot i que la intenció inicial no era aquesta.

El més curiós ha estat la manera de trobar-ho: durant una bona estona he estat encertant la contrasenya, i era precisament quan la teclejava més ràpid. Però és clar, aleshores no recordava exactament què havia fet! En fi, m’ha calgut una estona llarga per deduir-ho.

Això em porta a una recomanació de calaix: cal sempre tenir una porta (ni que sigui temporal) d’entrada al sistema quan fem un canvi de contrassenya d’un usuari administrador: com a mínim hem de tenir un altre usuari amb privilegis per canviar-li la clau; si cal al cap d’una estona, un cop de fetes totes le comprovacions, el desactivem.

Per cert, faig servir el tipus de passwords que suggereix Microsoft.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.