Jesús Moncada: El Cafè de la Granota

Jesús Moncada: El Cafè de la Granota
Educació 62
ISBN 84-297-5840-2
Valoració: 5

El Cafè de la Granota és un dels cafès -autèntics locals socials dels pobles- de la mítica Mequinensa de l’autor. Aquest llibre és un dels reculls de narracions breus de l’autor (14 relats, totalment independents), escrits amb el gust per al detall i riquesa lèxica que caracteritza l’autor. I precisament perquè són històries curtes el llibre es fa més i més llaminer, perquè en qualsevol moment dius “va, una història més”.

L’edició, de butxaca, ben digna, és orientada als estudiants de Batxillerat, i per això té un parell d’afegitons de cert interès: una notícia biogràfica i bibliogràfica de l’autor, i algunes propostes de treball i glossari de localismes al final del llibre.

Des que vaig llegir les 3 noveŀles de l’autor i em van fascinar Camí de Sirga i Estremida Memòria tenia pendent afegir una mica més de Moncada a la biblioteca i pòsit literari!

9 pensaments a “Jesús Moncada: El Cafè de la Granota”

  1. Jo m’estic llegint ara aquest recull de contes de Jesús Moncada “El Café de la Granota”, estic a 1er de carrera a Castelló i és un dels llibres que podíem triar per fer un mínim examen i valorar la nostra parla.

    El llibre pel moment em sembla interessant, tot i que potser un poc pesat per a llegir-lo amb preses per fer un examen…

    De segur que qui l’agafe amb paciència se’l llegirà de bon grat.

  2. He llegit cami de sirga i encara recordo la sensació en acabar-lo. Tornaré a llegir-lo i no trigaré massa
    Ara estic acabant estremida memòria… m’encanta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.