Suse 10.3 instaŀlat

Ja tinc instaŀlat el openSUSE 10.3. En general pocs problemes, però com que he partit de zero (reformateig de /) m’ha donat força feina.

No entenc per què m’ha instaŀlat el kernel bigsmp. Tinc 3 GB de memòria física (aquest kernel és per a màquines amb més de 4 GB, si no ho tinc mal entès). Si no trobo una causa de força major que em forci a fer el canvi el deixaré, funciona prou bé.

Com que he mantingut la partició /home no he hagut de revisar la configuració dels diversos programes (en especial Thunderbird, Firefox, Bibble Pro, etc.). Tot un alleujament.

Atenció amb una combinació malèfica de versions de llibreries bàsiques de l’entorn X i java, alguns programes poden donar un error molt lleig (java: xcb_xlib.c:52: xcb_xlib_unlock: Assertion `c->xlib.lock' failed.). Segons s’explica a diferents llocs es pot evitar amb export LIBXCB_ALLOW_SLOPPY_LOCK=1.

He provat el compiz-xgl, i no m’acaba de fer el pes. Sí, espectacular, però em dóna algun petit problema (alguna ratlla que no s’esborra, inconsistència gràfica en presentació de menús) i he tornat al servidor de xorg.

Sort que tenia guardat el controlador de la impressora, perquè no veig que Epson el mantingui a les seves pàgines de drivers per a linux. De fet estic bastant mosca amb el fabricant, no treu els controladors de l’escànner, i només puc fer-lo servir a través d’una màquina virtual Windows.

L’últim problema destacable és el beagle; no sé si ha estat arran del canvi de /home a una partició nova o de la instaŀlació, però avui m’he adonat que el kerry no em trobava els documents. Al final he esborrat el directori .beagle i s’ha posat a reindexar tranquiŀlament (he provat de forçar-ho d’altres maneres i no me n’he sortit).

6 desembre: He trobat que el problema del java ve produït per l’existència de la llibreria XINERAMA, i que també es pot solucionar eliminant-ne les referències dins de libmawt.so (per exemple fent
sed -i 's/XINERAMA/FAKEEXTN/g' libmawt.so. Més informació a Metalklesk’s space.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.